Få hjælp til


Hvad du kan forvente dig af dit forløb

Hos Nordjyske psykologer arbejder vi som udganspunkt med psykodynamisk psykoterapi kombineret med kognitive metoder for at opnå forandringer.


Mange spørgsmål

Præcis som når du går hos din læge, starter vi altid med at lytte til dig. Du fortæller, hvordan du har det og hvad, der er sket. For at få en god forståelse, stiller psykologen desuden rigtigt mange spørgsmål. Du mener måske, at det er givet, hvordan du har det efter alt du har oplevt. Men vi mennesker er forskellige og vi har hver vores egen unikke bagrund. For psykologen er det vigtigt, at forstå hvordan netop DU har det i din situation, DINE tanker og DINE følelser . Derfor blir det mange spørgsmål.


 

Konsensus

Psykologen og du samarbejder for at finde årsagen til, hvorfor du har det dårligt. Du kender dig selv og dine tanker og følelser. Psykologen bidrager med sin psykologiske viden. Psykologens spørgsmål hjælper dig desuden at få en tydligere forståelse af din egen situation. Det kan også ske, at du får "hjemmeopgaver", der du skal være opmærksom på noget, mærke efter dine følelser eller der du skal prøve noget. Alt bidrager til psykologens og din fælles forståelse for din situation-


 

Hjælp at komme videre

Udefra netop din situation og psykologens og din fælles forståelse af hvor problemet ligger, får du hjælp med at komme vider. Nogen gang er det nødvendigt, at vedtage foranstaltninger, nogen gang er du nødt til at ændre din syn på noget som du i øvrigt ikke kan ændre og nogen gang er du nød til at prøve og lære en ny adfærd, for at nå dit mål.

Børn og unge

Rådgivning til både den unge og forældre, der oplever bekymrende adfærd, som kan være ADHD, autisme, isolation, social fobi lavt selværd mv. hos den unge. Mange unge oplever også store problemer efter skilsmisser Der tilbydes hjælp til både forældrene og den unge.


Skilsmissebørn/-unge

Når forældrer skilles og måske danner nye familier med en ny kæreste, oplever mange børn og unge store lojalitetsproblemer, ensomhed og fortvivlelse, uden egentlig at have nogen at tale med, da de ikke vil såre nogen af sine forældre og ikke vil gøre det endnu sværere for eventuelle søskende. Her kan disse børn lette sit hjerte og få hjælp med at sortere sine tanker og følelse. Det gør det nemmere, at finde en måde at forholde sig på og også komme videre i sit eget liv.